Suntem convinsi ca vinul are un gust mai bun daca-l bem dintr-un pahar scump.
Ni se pare acceptabil ca un Porsche de 80 000 de dolari sa-i fie net superior unui Volkswagen de 36 000 de dolari, care este practic acelasi fel de masina.
Admitem fara rezerve ca pantofii sport de 125 de dolari sunt mai comozi (si arata mai bine) decat varianta lor de 25 de dolari.
Ce altceva este publicitatea, daca nu efortul de a vinde ceva cu ajutorul unei povesti frumoase?
Intr-o lume in care majoritatea oamenilor au un numar infinit de optiuni, dar prea putin timp pentru a le analiza pe toate, marketingul adevarat inseamna sa spui povestea diferita.
Toti marketerii spun povesti!
Iar cand o fac asa cum trebuie, ii credem. Si daca e sa-l ascultam pe Seth Godin, adevaratii marketeri nu vorbesc despre date tehnice, nici macar despre beneficii. Dimpotriva, ei spun o poveste - una in care vrem sa credem, indiferent daca are sau nu legatura cu realitatea.
Marketerii dau gres atunci cand joaca murdar si sunt egoisti, dupa cum o dovedesc telemarketerii, companiile producatoare de tigarete si politicienii corupti. Ai grija: daca povestea ta nu este autentica, vei depasi limita dintre iluzie si frauda! Vrei sa te asiguri ca nu ajungi la stalpul infamiei in lumea afacerilor? Foloseste cele trei intrebari de control oferite de Seth Godin:
Care-i povestea ta?
Cei care au nevoie de aceasta poveste vor crede in ea?
Este povestea ta adevarata?
Savureaza pe indelete cea mai importanta si mai contro-versata carte a lui Godin despre arta marketingului!
• Lucrare inclusa in Top 100 al celor mai vandute carti pe Amazon.
• Prezentata in Miami Herald, New York Times si Chicago Tribune.
Seth Godin este o adevărată revelaţie a teorie de business şi brand contemporan. Noua sa apariţie editorială pune în lumină importanţa modului în care un brand este construit şi a poveştii din jurul său care trebuie să fie consecventă de-a lungului său parcurs. Toţi marketerii sunt mincinoşi poate schimba modul de gândire despre publicitate şi produse, despre faptul că nu cumpărăm ce avem nevoie, ci cumpărăm ceea ce nui se induce sa dorim, iar în această lume a dorinţelor, poveştile sunt foarte importante. Un volum revoluţionar despre lumea economică în care trăim şi despre era consumerismului cu care ne delectăm atât de intens.