21 de lectii pentru secolul XXI

Yuval Noah Harari


85,00 RON

Editura

Polirom

Categorii

Stiinte Sociale

Descriere

Intr-o lume invadata de informatii irelevante, claritatea inseamna putere. Cenzura nu inseamna blocarea fluxului de informatii, ci mai curind asaltarea oamenilor cu dezinformari si lucruri care sa le distraga atentia. 21 de lectii pentru secolul XXI face lumina in privinta unora dintre cele mai presante chestiuni de pe agenda globala actuala. Cum facem fata epidemiei de stiri false? Mai sunt relevante natiunile si religiile? Ce ar trebui sa ne invatam copiii? De ce trece democratia liberala printr-o criza? Este iminent un nou razboi mondial? Ce inseamna ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizatie domina lumea – Occidentul, China, islamul? Europa ar trebui sa-si deschida portile imigrantilor? Poate nationalismul sa rezolve problemele legate de inegalitate si de schimbare climatica? Ce ar trebui sa facem in privinta terorismului?

Munca • Libertate • Egalitate • Comunitate • Civilizatie • Nationalism • Religie • Imigratie • Terorism • Razboi • Dumnezeu • Ignoranta • Justitie • Post-adevar • Educatie


Nu ești convins încă?

Ai nevoie de mai multe informații? Verificați ce spun alte persoane despre produsul nostru. Sunt foarte mulțumiți de achiziția lor.

Odata cu explozia de informatie, ne-am pricopsit si cu o nevoie. Aceea de a invata sa selectam ceea ce ni se potriveste si care sa fie si adevarat. In calitate de istoric, Harari ne indeamna sa ne dorim sa fim mai constienti de ceea ce se intampla nu numai in proximitatea noastra, dar si in lumea din afara, oricare ar fi aceea pentru noi. Stim! Cu o ploaie nu se face primavara. Dar cine spune ca nu putem uda noi ghioceii aparuti peste noapte? Schimbarea se petrece chiar daca noi nu ne dam seama sau nu ne dorim. Cartea aceasta ne ajuta sa ne adaptam si sa participam activ sau sa fim spectatori. Nici una dintre variante nu e neaparat gresita. Dar, automat, o sa fii incadrat intr-o categorie acceptata sau nu de societate.

Cartea "21 de lectii pentru secolul XXI" este scrisa de autorul israelian Yuval Noah Harari, este aparuta in anul 2018, la editura Polirom, in cadrul colectiei Historia, in traducerea Luciei Popovici. Yuval Noah Harari, un tânăr profesor de istorie la Universitatea din Ierusalim, consacrat publicului international prin cartile sale best-seller, Sapiens si Homo Deus. 21 de lecții pentru secolul XXI este, o colecție de eseuri. Temele sunt aproape stupefiante prin simplitatea lor, ca de exemplu „de ce ne temem oare de teroriști mai mult decât de zahăr?”. Harari mixează cultură și culturi, face tururi în care ține conferințe „pe înțelesul tuturor” și fără o specializare anume. A devenit deja un guru de mileniu trei, reper din genul la care apelează vedete pentru a-și găsi busola în propria celebritate. Cartea este structurată în cinci părți: „Provocarea tehnologică”, „Provocarea politică”, „Disperarea și speranța”, „Adevărul” și „Flexibilitatea”, problemele expandate fiind multe: inteligența artificială, locurile de muncă, irelevanța crescândă a omului, naționalismul, dispariția libertății de a alege, de a lua decizii, dictaturile digitale, inegalitatea, comunitatea, facebook, etc. Este o carte care se citeste la fel de usor precum Sapien si Homo Deus, si la fel, este recomandata celor care vor o lectura usoara, dar sa fie atenti la unele afirmatii aruncate de autor fara documentare sau argumentare.

21 de Lectii Pentru Secolul XXI, de Yuval Noah Harari, carte publicată de editura Polirom în anul 2018, este cea de-a treia carte scrisă de autor legată de evoluţia omenirii. Împânzită cu teme precum religia, sociologia, democraţia, inegalităţile din jurul nostrum, influenţa mediului virtual, poluarea, etc, cartea aceasta este extreme de complex, abordând omul în prezentul lui (celelalte două cărţi au abordat trecutul şi viitorul său). Este uşor de citit şi de înţeles, este actuală şi discută subiecte de interes general ce ne afectează în viaţa de zi cu zi. O recomand ca lectură, mai ales pentru informaţiile pe care le aduce, chiar dacă unele idei au o bază teoretică sau nu.