Curajul de a nu fi pe placul celorlalti

Fumitake Koga, Ichiro Kishimi


49,99 RON

Editura

Litera

Categorii

Lifestyle si Dezvoltare Personala, Psihologie

Descriere

Pornind de la teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei secolului XX, cartea, construita sub forma dialogului socratic, ne arata ca fiecare dintre noi isi poate controla propria viata, fara a se lasa influentat de traumele trecutului sau de indoielile si asteptarile celor din jur. Acest mod de gandire profund eliberatoare, sustine psihologia adleriana, ne ajuta sa ne dezvoltam curajul de a ne schimba si sa renuntam la limitarile impuse atat de noi insine, cat si de cei din jurul nostru.

O carte care ne va schimba viata si ne va ajuta sa ne eliberam mintea de ganduri si atitudini negative, facand in acelasi timp o schimbare durabila, sa atingem fericirea adevarata si sa avem succes in orice domeniu al vietii noastre.


Nu ești convins încă?

Ai nevoie de mai multe informații? Verificați ce spun alte persoane despre produsul nostru. Sunt foarte mulțumiți de achiziția lor.

“Curajul de a nu fi pe placul celorlalți”, este o carte de dezvoltare atipică. Autorii, Fumitake Koga și Ichiro Kishimi, oferă o nouă perspectivă asupra sinelui, una cu înclinații asiatice, dar având bază psihologică adleriană. Surprinzător este atât fuziunea dintre teoriile lui Alfred Adler și stilul japonez, cat și modul în care aceștia au scris cartea. “Curajul de nu fi pe placul celorlalți”, este o carte structurată în întregime pe un dialog, între un filozof și un tânăr aparent încrezut. În repetate rânduri, autorii reușesc să ne introducă în cadrul unui cabinet de psihologie, astfel, avansând cu lectura, ajungem martorii unei ședințe de terapie la psiholog. Dialogul dintre filozof și tânăr oferă autorilor șansa de a explica principii psihologice complexe și să evidențieze sfaturi într-o manieră simplă, directă și “digerabilă” pentru un neinițiat în termenii psihologici. Susținători ai psihologiei adleriene, atât Fumitake Koga cât și Ichiro Kishimi surprind prin naturalețea dialogului, iar contradicțiile dintre tânăr și filozof amintesc ușor de relația dintre Sigmund Freud și Carl Jung.

Off! Ce nu-mi plac titlurile unor cărți care promit marea cu sarea, schimbarea mult dorita dar, la prima tentativa de incercare, imposibil de înfăptuit. Unele ascund cărți foarte valoroase. Cum ar fi asta. Filosofie practica. Structurata sub forma unui dialog intre un tânăr și un filosof, putem extrage din ea idei, conceptii despre viața pe care am putea sa ni le insusim, răspunsuri la întrebări care poate ne-au creat anxietate, senzație de panica sau de singuratate, complacerea în situații în care ne plângem de mila, punând totul pe seama hazardului. Cartea se bazează pe teoria lui Alfred Adler și poate reprezenta un excelent instrument pentru un student la psihologie și nu numai. Ar trebui sa existe o astfel de carte pentru toți filozofii și psihologii, pentru a-i putea înțelege în profunzime și într-adevăr.