Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul

Robin Sharma


37,00 RON

Editura

Vidia

Categorii

Lifestyle si Dezvoltare Personala

Descriere

Oricui ii place o fabula reusita, si aceasta este, cu siguranta, una dintre ele. Protagonistul este Julian Mantle, avocat de mare succes cu un program innebunitor si un set rusinos de prioritati spirituale. Desigur, a fost nevoie de o criza (un atac de cord) pentru a-l face pe Mantle sa ia o pauza. Si pauza a facut - vanzandu-si brusc toate bunurile mult-iubite pentru a calatori prin India in cautarea unei existente care sa aiba un sens. Invatatorii, guru, din Himalaya intalniti in drum dau sfaturi simple, cum ar fi acesta: „Ceea ce ti se asterne in fata si ceea ce se afla in urma ta nu inseamna nimic pe langa ceea ce se afla inlauntrul tau”. Totusi, iti vine usor sa treci peste simplitatea istorisirii fiindca fiecare sambure de intelepciune este adaptat in asa fel incat sa se adreseze persistentelor stari de neliniste interioara ale intelectualului occidental.

Cartea este un bestseller international si este citata ca referinta de toti autorii din domeniul dezvoltarii personale.


Nu ești convins încă?

Ai nevoie de mai multe informații? Verificați ce spun alte persoane despre produsul nostru. Sunt foarte mulțumiți de achiziția lor.

Cartea este construita simplu pe povestea lui Julian Mantle, un avocat notoriu caruia nu-i lipseste nimic din ceea ce poate fi numit bun material, dar care in timpul unui proces sufera un atac de cord, moment in care isi da seama de desertaciunea stitlului de viata imbratisat, hotarand sa-l abandoneze pana nu este prea tarziu. Prin urmare, Mantle isi vinde toata averea (si ferariul la care tinea foarte mult, de unde si numele cartii) si pleaca in India in cautarea unor aventuri si invataturi spirituale care sa-l aduca pe fagasul fericit al vietii. Care sunt aceste invataturi? Sunt ele relevante timpului nostru? fiecare dintre noi are sansa de a descoperi citind cartea.Tot ceea ce va pot spune este: “Calugarul care si-a vandut ferariul” are puterea si invataturile necesare optimizarii calitatii vietii spre care cu totii tanjim.

Primul gând pe care îl poţi avea atunci când citeşti aşa ceva este „cum de şi-a permis un călugăr să-şi cumpere un Ferrari?”. Dar, la o primă lectură a cărţii, îţi dai seama că este, de fapt, o fabulă foarte interesantă despre oamenii superficiali ai societăţii în care trăim. Cartea lui Robin S. Sharma este o carte de dezvoltare personală, scrisă sub forma unei fabule despre un avocat incredibil de bogat şi de talentat care, atunci când suferă un atac de cord în sala de judecată îşi dă seama de lucrurile cu adevărat importante în viaţă şi se cufundă într-o mare de înţelepciune. Povestea este puţin exagerată şi foarte previzibilă, se vede că autorul trage de scenariul povestirii să se ducă spre morale de genul „trăieşte în prezent”, „bucură-te de copilăria copiilor tăi” şi altele. Dar, per ansamblu, este uşor de înţeles de ce cartea este un bestseller cunoscut pe plan mondial.

O carte scrisă sub forma unei fabule spirituale fiind mai degrabă un exerciţiu de autodisciplină, un periplu spiritual pentru reaprinderea scânteii pierdute din suflet şi totodată eliberarea dintr-o lume prea alertă. Sătul de ritmul prea febril al oraşului, marele avocat Julian Mantle, renunţă la cariera sa de succes, la insula particulară, costumele Armani şi mult îndrăgitul Ferrari pentru o aventură printre tradiţii atemporale ale Orientului. Acolo îl întâlneşte pe Yogi Raman, conducătorul grupului de înţelepţi din Sivana, în vârful M. Himalaya. Află despre cum schimbase bogăţiile sufletului pe un cont considerabil în bancă şi despre gratificarea iluziei stilului său de viaţă. O carte în principiu despre introducerea focalizării Zen, cheile către comoara sănătăţii, intuiţie şi despre gestionarea timpului scurt din viaţa unui om.

Pe lungul drum al dezvoltarii eului, ordinea sta cam asa, din punctul meu de vedere: dezvoltare morala, dezvoltare personala si dezvoltare spirituala. Cartea e de multa vreme cunoscuta, desi multi au inceput cu dezvoltarea personala, au uitat de cea morala, iar mai apoi au trecut la Robin Sharma, care a creat un punct de referinta in dezvoltarea spirituala. Pe principiul “am intampinat o situatie neplacuta intr-un anumit moment al vietii si acum m-am trezit la realitate”, oamenii care vor citi cartea vor realiza avantajul unui moment de cotitura ca acesta (desigur, daca se termina cu bine). Vor realiza ca echilibrul in viata este crucial.